Palvelut ja hinnat

Palvelut sopimuksen mukaan. Yritys toimii sivutoimisena päätoimisen päivätyön ohessa.

Parhaiten saat kiinni tekstiviestillä. Työaikana en aina ehdi vastailemaan viesteihin heti (klo 7.30-17.00) !

HUOM! Huolto- ja opastustyöt ovat KOTITALOUSVÄHENNYSKELPOISIA!

Sisällys

Tietokoneen huolto:

Kuvaus: Koneen fyysisten ongelmien korjaus; esim. emolevyn tai näytönohjaimen vaihto, keskusmuistin lisäys tms.

Sisältää: Koneesta hajonneiden tai vaihdettavien osien vaihto. EI SISÄLLÄ uusien tai vaihdettavien osien ostohintaa. Asiakas sopii vaihdettavista osista yrityksemme kanssa. Laskutus tuntiveloituksen mukaan 30 min jaksoina.

Asiakkaan ennakoivat toimenpiteet: Mikäli tuot koneesi meille, muista ottaa mukaan tarvittavat komponentit, koneen johdot ym. asennuksessa tarvittavat mahdolliset ohjelmistot (esim. CD-levyt, jotka sait koneesi oston yhteydessä).

Tuntihinta: 50 €

Asiakaskäynnistä peritään kilometrikorvaus matkasta riippuen 0,50 €/km.

Lisäksi vianselvityksestä peritään vähintään 30 min työ tuntihinnan mukaan.

HUOM! : Varmuuskopioithan tärkeät tiedostosi ennen koneen huoltoon tuomista? Huovin Data ei vastaa kadonneista tai hävitetyistä tiedostoista millään tavalla, eli tiedostojen varmistaminen on aina asiakkaan vastuulla. Huovin Data voi tarvittaessa varmuuskopioida tiedostosi puolestasi, josta veloitetaan 50€ lisämaksu. Tällöin Huovin Data ottaa kiintolevystäsi haluamasi tiedot talteen toiselle kiintolevylle.

Kone ”jumissa” (virusten/haittaohjelmien/muun syyn takia) ongelmien selvitys.

Kuvaus: Mikäli koneesi on sekaisin, ”jumissa”, viruksen tai haittaohjelman saastuttama, voit tuoda koneesi huoltoon meille. Koneen puhdistustyöt tehdään tuntityönä, koska ongelmat ovat tapauskohtaisia ja näiden selvittämisessä voi mennä useampiakin tunteja. Tuntihinta: 50 €.

Huomaa, että mikäli kone on tarpeeksi pahasti sekaisin tai viruksen tai haittaohjelman saastuttama, asiakaskäyntimme ei välttämättä pysty selvittämään vikaa paikan päällä, vaan kone joudutaan kuljettamaan meille, jossa teemme tarvittavat toimenpiteet. Riippuen ongelman vakavuudesta, joidenkin vakavampien tapausten johdosta kone saatetaan joutua tyhjentämään ja koneeseen joudutaan asentamaan kaikki uudelleen käyttöjärjestelmästä lähtien. Ole siis tarkkana omien tiedostojesi varmuuskopioinnissa!

Sisältää: Koneen ongelmien selvityksen ja kunnostuksen. Tarvittaessa koneen tyhjennys ja käyttöjärjestelmän asennus uudelleen.

Asiakkaan ennakoitavat toimenpiteet: Koneessa tulee olla asianmukainen virustorjunta ja puhdistusohjelma. Mikäli tällaisia ei ole, yrityksemme pitää tällainen koneeseen asentaa.

HUOM! Pelkkä virustorjunta ei ole tarpeeksi vahva suoja tietokoneelle, vaan kone tarvitsee myös palomuurin sekä haittaohjelmien estoon ja poistoon tarkoitetun työkalun/ohjelmiston.

Internet – ongelmat:

Kuvaus: Mikäli epäilet koneessasi internet-ongelmia eli et pääse laitteellasi nettiin, voimme tutkia vikaa ja selvittää onko vika peräisin koneesi yhteysongelmista. Koneen internetongelmat ovat toisinaan selvitettävissä, mutta aina emme voi auttaa, koska ongelmat voivat johtua operaattorista johtuvista vioista.

Sisältää: Tutkimme internet-yhteytesi ja teemme sille vianmäärityksen. Korjaamme ongelman mikäli ongelma ei ole operaattorista johtuva ongelma. Työhön käytetään tuntihinnoittelua, koska vioissa on yleensä eri suuruisia ongelmia. Tuntihinta 50 € + veloitettavat kilometrikorvaukset. HUOM! Emme takaa internet-ongelmiesi ratkeamista, koska vika saattaa johtua operaattorista ja tälle ongelmalle emme voi tehdä muuta, kuin neuvoa asiakasta olemaan yhteydessä oman operaattorinsa asiakaspalveluun. Vain asiakkaalla on oikeudet selvittää operaattorista johtuvat ongelmatilanteet.

Asiakkaan ennakoivat toimenpiteet: Ennen huoltoomme yhteydenottoa, tarkista kaikki internet-laitteidesi johtokytkennät. Tarkista myös omalta operaattoriltasi, että yhteyksissä ei ole vikaa. Operaattoreilla saattaa olla alueellanne huoltotöitä tai muuta vikaa, jonka he yleensä ilmoittavat nettisivuillaan. Ellei mitään olla ilmoitettu, asiasta kannattaa olla yhteydessä myös operaattorin asiakaspalveluun. Usein heillä on vikoja ja häiriöitä varten omat ohjeensa ja toimenpiteensä.

Käytön tuki ja opastus:

Kuvaus: Mikäli tarvitset opastusta tai neuvontaa käyttöjärjestelmän tai muun tietokoneen käytön kanssa, autamme mielellämme. Tuntihinta 50€. Opastamme niin Windows, kuin Linux Mint ja Ubuntu – käyttöjärjestelmien käyttöä.

Sisältää: Kaikki käyttöjärjestelmiin ja perusohjelmiin liittyvä perusopastus.

Tietokoneen vuosihuolto:

Kuvaus: Tietokone tarvitsee huoltoa siinä missä muutkin käyttölaitteet. Fyysisesti kone olisi hyvä puhaltaa ja imuroida vähintään kerran vuodessa. Lisäksi kone kerää ajan mittaan kaikenlaista konetta hidastavaa ”roskaa” joka olisi hyvä aika ajoin putsata. Koneeseen tulisi myös säännöllisesti päivittää uusimmat ohjelmistot. Hinta pöytäkoneelle: 75 €, Kannettavalle: 95 € (enemmän työtä pölyjen siivouksessa)

Sisältää: Kaikki yllä kuvatut toimenpiteet.

Asiakkaan ennakoivat toimenpiteet: Ota mukaasi koneesi keskusyksikkö ja tarvittavat johdot. Kannettavassa mukana on oltava myös laturi. Ota mukaan myös kaikki asennusmediat (esim. CD-levyt, jotka sait koneesi oston yhteydessä).

Koneen fyysinen siivous (imurointi/puhallus paineilmalla):

Monet tietokoneet keräävät sisäänsä pölyä ja kone kannattaa säännöllisin väliajoin puhdistaa pölystä sisältä.

Sisältää: Koneen sisällön imurointi / (keskusyksikön) puhaltamisen paineilmalla.

Keskusyksikön puhdistus 30 €/kone, Kannettavan puhdistus: 50 €/kone (puhdistus vaatii enemmän työtä kuin pöytäkone)

Käyttöjärjestelmän asennus:

Asennamme haluamasi käyttöjärjestelmän puhtaasti vanhalle tai uudelle kiintolevylle. Tiedostojen varmuuskopioinnista veloitamme 50 €, mikäli asiakas haluaa turvata omat tiedostonsa tai valokuvat.

Käyttöjärjestelmät:

Windows 7 tai 10 – Hinta 60 €. Ei sisällä käyttöjärjestelmän lisenssiä, tämä on ostettava erikseen, joka lisätään asennushinnan päälle. Lisätietoja Windows-lisensseistä saat täältä: https://www.microsoftstore.com/store/mseea/fi_FI/cat/categoryID.70034100

Ubuntu tai Linux Mint – Hinta 50 €. Lisätietoja Ubuntusta tai Linux Mintistä löytyy täältä: https://www.ubuntu.com  https://www.linuxmint.com

Huovin Data suosittelee Linux Mint käyttöjärjestelmän asennusta. Mint on ilmainen, erittäin kevyt ja helppokäyttöinen joka sopii vanhempiinkin koneisiin erinomaisesti. Mint sisältää kaikki peruskäyttöön tarvittavat ohjelmat.

HUOM! : Varmuuskopioithan tärkeät tiedostosi ennen koneen huoltoon tuomista? Huovin Data ei vastaa kadonneista tai hävitetyistä tiedostoista millään tavalla, eli tiedostojen varmistaminen on aina asiakkaan vastuulla. Huovin Data voi tarvittaessa varmuuskopioida tiedostosi puolestasi, josta veloitetaan 50€ lisämaksu. Tällöin Huovin Data ottaa kiintolevystäsi haluamasi tiedot talteen toiselle kiintolevylle.

Vianselvitys eli korjaus- ja huoltoarvio:

Kuvaus: Ongelmat tutkitaan ja niistä ilmoitetaan asiakkaalle. Hinta 40 €

Sisältää: Vianselvityksen ja korjausarvion mikäli asiakas ei halua huollattaa laitettaan meillä. Asiakaskäynnit mahdollisia, mutta niistä veloitetaan kilometrikorvaus, sekä 30 min työtunnit.

Asiakkaalta ei veloiteta huoltoarviomaksua, mikäli huollatat laitteesi meillä. Tällöin sovelletaan tuntihintaista menettelyä.

HUOM! Vikaselvitys saattaa vaatia asiakkaan koneen toimittamista meille, mikäli kyseessä on suurempi ongelma ja vikaa ei voida selvittää paikan päällä.

Asiakkaan ennakoivat toimenpiteet: Mikäli tuot koneesi meille, ota mukaasi koneesi keskusyksikkö ja tarvittavat johdot. Kannettavassa mukana on oltava myös laturi.

Uuden koneen asennus:

Kuvaus: Mikäli haluat helpon ”avaimet käteen” –periaatteella luodun ratkaisun uudelle koneellesi, teemme sen puolestasi. Asennamme koneeseesi näytön, hiiret ja näppäimistön. Lisäksi käynnistämme koneen ja asennamme käyttöjärjestelmän ja tarvittavat ohjelmistot ja testaamme / optimoimme laitteenne käyttökuntoon.

Sisältää: Oleellisimpien oheislaitteiden kytkentä mm. hiiri, näppäimistö ja näyttö. Käyttöjärjestelmän asennus. Tarvittavien uusimpien ilmaisohjelmien asennus. Käyttökunnon testaus.

Asiakkaan ennakoivat toimenpiteet: Muista tuoda mukanasi kaikki koneessa mukana tulleet kaapelit, asennusmediat (CD-levyt yms.). Muista myös käyttöjärjestelmän asennusmedia lisensseineen. Puutteellisella kokoonpanolla työmme viivästyy.

Tietokoneen korjausarvio vakuutusyhtiölle:

Teemme myös korjausarvioita vakuutusyhtiöille. Korjausarvion laatimisen hinta on 85€. Korjausarvion hinnan saat takaisin vakuutusyhtiöltäsi. Tutkimme mitä koneesta on hajonnut ja laadimme korjausarvion vakuutusyhtiölle, joka päättää kannattaako kone korjata, vai maksetaanko asiakkaalle kertakorvaus rahana. Yleensä korjaukseen vaikuttaa koneen ikä ja iän perusteella tehdään ikävähennyksiä uuden ostohinnoista.

Voit myös kysyä muita palveluja, hinnat määräytyvät työtehtävien mukaan.

Maksutavat: Ennakkomaksu (tilisiirto) tai käteinen. Katso ennakkomaksun ohje maksutavat -välilehdeltä. NYT VOIT MAKSAA MYÖS PANKKI-/LUOTTOKORTILLA!

Puh: 050-3662047 / Parhaiten tavoitat tekstiviestillä!

HUOM! Minimilaskutusaika 30 min/35€ huolimatta työn pituudesta.

Hinnat eivät sisällä alv:tä. Alv. 0%. Yritys ei ole alv-rekisterissä.

Kiitos kun valitsit palvelumme!

Huovin Data varaa oikeuden muutoksiin.